Introductie meditatie

Meditatie introductie

Meditatie therapie gaat uit van de zienswijze: 

"Niet de dingen zelf zijn beangstigend, maar de manier waarop we naar ze kijken"

Deze uitspraak is van de Griekse filosoof Epictetus.

Het doel van meditatie therapie is je te laten inzien dat hoe jij je voelt en gedraagt niet het gevolg is van wat er gebeurt, maar hoe je over die situatie of gebeurtenis denkt. Hoe jij je voelt en de wijze waarop jij je gedraagt wordt veroorzaakt door de betekenis die je aan een bepaalde gebeurtenis of situatie geeft. Met meditatie therapie ben jij in staat die betekenis aan te passen waardoor je in staat bent om meer ontspannen in het leven te staan en tal van emotionele klachten achter je te laten.

Innerlijk kind

Door oude gedachten, emoties en patronen te gaan waarnemen zul je dikwijls zien dat de oorsprong hiervan ligt in de kindertijd. Een gekwetst innerlijk kind dat aandacht, liefde, geruststelling, zorg of bescherming nodig had is nog aanwezig in jou.

Door hier contact mee te maken en vanuit je volwassen ik te luisteren naar wat je innerlijke kind nodig heeft, kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt. Dit is een helende daad van liefde voor jezelf. Door bewust te worden van het onderscheid tussen het gekwetste innerlijk kind en je volwassen ik nu, kun je verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je eigen leven.

Er komt een innerlijk helingsproces op gang. Door niet meer steeds je angsten en behoeften vanuit het gekwetste kind te projecteren op je omgeving, zal er ook meer harmonie ontstaan in je sociale leven. De buitenwereld die je ervaart is vaak slechts een spiegel van je binnenwereld. In de therapie werk ik daarom met regressie, dit zijn oefeningen om contact te maken met je innerlijk kind.

Naast je gekwetste kind zul je ontdekken dat er ook energie van een gezond puur innerlijk kind in je is, dat krachtig, uniek, speels, levendig en zonder oordeel de wereld tegemoet treedt. Door herstellen van de verbinding van dit innerlijke pure kind zal deze energie ook in je leven doordringen en ga je ontdekken wat je echt vreugde geeft.

Voor wie? 

Meditatie introductie voor wie
Voor mensen met levensvragen en / of psychische klachten zoals:

* Ontevredenheid met huidige manier van leven
* Spanningen, stress of burn-out
* Meer inzicht in zichzelf willen krijgen
* Verwerkingsproblematiek
* Problemen met contact in relaties, op het werk of privé
* Zich geblokkeerd voelen
* Zich gesteld zien voor belangrijke beslissingen

Doel en verloop van de therapie

Praktijk volledig leven is er op gericht je te ondersteunen bij je weg naar binnen en je bewust worden van jezelf. Deze therapie biedt een levenswijze aan om het leven in heel zijn volledigheid te gaan ervaren. Het opent de weg naar het vertrouwen in jezelf.

Verschillende mogelijkheden: 

* Een losse sessie met een specifieke vraag, de wens hier dieper op in te gaan en om daar inzicht en helderheid in te verkrijgen
* Een sessie om even op te laden, te ontspannen en jezelf te verwennen

Een therapiesessie duurt 60 tot 70 minuten.

 

 

 

 

 

 

yogashahnaz@outlook.com

    © Yoga-Shahnaz 2017