Kinderyoga

KInderyoga introductie 2Als ouder wil je dat het goed gaat met je kind en dat je kind gelukkig is. Wanneer je ziet dat je kind zich minder fijn voelt, probeer je er alles aan te doen je kind te helpen zich weer prettiger te voelen.

Meestal lukt het dan om je kind weer dat zetje vooruit te geven. Soms ook niet. In mijn praktijk begeleid ik kinderen die op een bepaald moment in hun leven wel wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken.

Kinderyoga is een plezierige manier van ontspannen. Kinderyoga zorgt dat kinderen zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen waar ze tot volwassen leeftijd voordeel van ondervinden.


Daarna richt ik me op aandachts-, concentratie- en ontspanningsoefeningen en spelletjes. Aan het eind van de les neem ik het kind mee op reis met behulp van visualisatie naar hun eigen rijke fantasiewereld.

Het resultaat is dat de kinderen beter slapen en minder last hebben van klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn. Ze kunnen zich beter concentreren, ook op school en het zelfvertrouwen groeit.

De oefeningen bevorderen de communicatie tussen beide hersenhelften. Storingen hierin zijn de oorzaak van veel leerproblemen, waaronder dyslexie, dyscalculie, stotteren en concentratieproblemen.

kinder introductie1

yogashahnaz@outlook.com

    © Yoga-Shahnaz 2017